23948sdkhjf

Butiksstängt för American Apparel

Nu är det definitivt adjö för modekedjan American Apparels enda Sverigebutik.
Handelsnytt rapporterar om saken.

I november ansökte den amerikanska klädkedjan om konkurs. I början på året köptes konkursboet av kanadensiska Gildan Activewear.

Sedan började butiken stängas världen över.

Nu är det dags i Stockholm, där kedjans enda butik – på Kungsgatan - stängt i dagarna. Åtta anställda berörs, skriver Handelsnytt.

Redan hösten 2015 stängde kedjan sin butik i Brunogallerian på Götgatan i Stockholm.

Att generation Z köper mindre kläder än sina föregångare lyfts i en artikel i Forbes fram som ett av American Apparels problem. Artikelförfattaren menar också att kedjan har kämpat med att komma vidare från sin hypersexualiserade image, som var mode i början av 2000 men inte vinner samma genklang längre.

Den kanadensiska köparen Gildan Activewear beskrivs i samma artikel som raka motsatsen, helt "osexig" med basvaror som t-shirts och strumpor på programmet. Företaget tillverkar och säljer basmode under egna varumärken och på licens, där man till exempel har Under Armour-licens för sockor.

– American Apparel blir ett starkt komplement till vår växande varumärkesportfölj. Vi ser stor potential för att öka försäljningen av märket i modebassegmentet, i USA och internationellt, säger Gildans vd Glenn Chamandy .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062