23948sdkhjf

Svag sommarförsäljning för byggmaterialhandeln

Byggmaterialhandeln juliförsäljning ökade med 0,4 procent. De som har anledning att känna sig mest nöjda med sommarsäljet är bygghandlarna i södra Sverige.
Sett på jämförbara enheter ökade handeln hos svenska järn- och bygghandlare med 0,8 procent, jämfört med juli 2015, visar färsk statistik från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Kalendereffekten för juli i år var negativ för proffshandlarna då antalet vardagar var färre än under samma period föregående år.

Bättre över tid

Hittills i år (januari-juli) har försäljningen ökat med 6,7 procent avseende totalt butiksinnehav och med 6,8 procent avseende jämförbara enheter.

Sett över en rullande 12-månadersperiod (augusti-juli) har försäljningen ökat med 10,1 procent avseende totalt butiksinnehav och med 9,7 procent avseende jämförbara enheter.

Bäst i södra Sverige

Fyra av fem regioner uppvisade positiva tillväxttal under juli mätt i jämförbara enheter. Försäljningstillväxten var starkast i södra Sverige med 2,8 procent, därefter i Mellansverige med 1,6 procent och västra Sverige med 1,1 procent.

Norra Sverige uppvisade en svag försäljningstillväxt om 0,2 procent.

Stockholm har det fortsatt svårt och försäljningen minskade med 3,2 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063