23948sdkhjf

Media markt planerar nya butiker

Elektronikkedjan Media markt visar fortfarande minussiffror i Sverige, men gläds åt förbättringar och satsar nu på nya butiker.
Den senaste resultatredovisningen för 2015 visar att Media markt förbättrade både försäljning och resultat under 2015. Bokslutet visar på en förlust på 230 miljoner kronor, att jämföra med 297 miljoner året innan. Tio av kedjans 27 varuhus visade på ett positivt resultat och hos 21 av varuhusen ökade försäljningen. Även företags- och onlineförsäljningen fortsätter att växa.

– Resultatet har förbättrats sedan föregående år och vi kan konstatera att verksamheten utvecklas enligt den plan vi lagt. Våra kostnadsanpassningar i kombination med våra satsningar på förbättra såväl varuhusupplevelsen, som vår online-försäljning har medfört att vi idag är bättre rustade än någonsin för att tillgodose våra kunders behov, säger Per Kaufmann , vd på Media markt.

– Tack vare den positiva trenden och det förbättrade resultatet återupptar vi nu vår expansion på den svenska marknaden. Vi planerar att öppna fler varuhus redan under 2016 och håller just nu på att undersöka strategiska lägen att etablera fler varuhus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063