23948sdkhjf

Pär Svärdson företagsammast i Uppsala

Pär Svärdson, VD och grundare av nätapoteket Apotea.se, har utsetts till Sveriges mest företagsamma människa 2015 i Uppsala län
Tävlingen Sveriges företagsammaste människa arrangeras av Svenskt Näringsliv. Syftet är enligt organisationen att uppmärksamma företagsamma människor som vågar satsa, investera och skapa arbetstillfällen.
Vid omröstningen i Uppsala län fick Pär Svärdson flest röster.

Pär Svärdson, 46 år, är VD och grundare av Apotea.se, med 140 anställda varav 110 i Morgongåva i Heby kommun i Uppsala län. De senaste tolv månaderna har företaget nyanställt 85 personer, av vilka 65 är under 25 år. Försäljningen beräknas 2015 mer än fördubblas till cirka 580 miljoner kronor.

Apotea.se är Sveriges första fullsorterade apotek som bara finns på nätet. Redan 2011 fick Apotea.se Läkemedelsverkets tillstånd att bedriva apotek på nätet.
Största ägare är Laulima AB och Sjätte AP-fonden.

Pär Svärdson är också en av grundarna av nätbokhandeln Adlibris. Han ingick i företagets ledning under 14 år. Adlibris har också sin huvudsakliga verksamhet i Morgongåva. Tillsammans har de båda företagen gjort Morgongåva till Sverige ledande e-handelskluster och skapat mer än 200 arbetstillfällen i kommunen.

Tävlingen ”Sveriges mest företagsamma människa” arrangeras för fjärde året i rad av Svenskt Näringsliv som utser vinnare i 24 regioner.

Pär Svärdson utsågs tidigare i år till ”Årets Företagare 2015” i Sverige av organisationen Företagarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079