23948sdkhjf

Årets Julklapp - aktivitetsarmbandet

Tidigt på tisdagsmorgonen avslöjade HUI research den trendiga, spännande produkt som boomat i årets handel och som därför kvalificerat sig som Årets julklapp.
– I år blev det en lågoddsare, Det blev aktivitetsarmbandet , som mäter puls, antal steg, hur mycket kalorier du ätit och en mängd andra variabler. Armbandet kan synkas med en dator så du kan ha stenkoll på din totala hälsobild, äger Fredrik Kolterjahn på HUI research som presenterade julklappen.

Motiveringen är att hälsotrenden är fortsatt stark, elit och motionslopp slår rekord i antal anmälningar, vi är uppkopplade och delar med oss av vår vardag. Årets julklapp speglar tiden vi lever i.

Tidsspegel
Fredrik Kolterjahn förklarar att julklapparna genom åren är en tidsresa från bakmaskin,mobil, upplevelse, spikmatta och råsaftcentrifug.
Vissa har haft kort halveringstid, andra är integrerade delar av livet numera.

Fredrik Kolterjahn förklarar att årets julklapp väljs ut genom att man lyssnar med handlare vilka produkter som boomar, och genom en analys av varför intresset för produkten är så högt just till denna jul. Aktivitetsarmbandet finns i många olika utföranden, olika prisklasser och säljs i stora volymer till män, kvinnor , unga, gamla.

Från HUI research framhåller man att att syftet med Årets julklapp inte är att främja försäljningen av en viss produkt, och att de inte väljer något de själva tycker om. De tar således inte ställning till om produkten speglar en god eller mindre god tendens i tiden.

Läs också Hela listan på Årets julklappar 1988 - 2013

Läs också: Årets julhandel - bransch för bransch
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062