23948sdkhjf

Bättre för elektronikhandeln i augusti

Efter en svag försäljning i juli återhämtade sig elektronikhandeln i augusti. Men fortfarande ligger man back jämfört med fjolåret.
Totalt efter årets första åtta månader ligger försäljningen i elektronikhandeln 4 procent sämre än samma period 2013. Det visar Elektronikbranschens snabbindex för augusti.

Det är fortfarande stora TV-skärmar så går bäst. Försäljningen hittills i år är nästan 17 procent större än förra året. Spelkonsoler är annars den produktkategori som sticker ut mest, med 11 procent bättre försäljning hittills i år.

Mobiltelefoner fortsätter att sälja bättre än under 2013, men nu med bara drygt 1 procent. Surfplattor ligger under perioden på samma försäljningstakt som förra året.
– Man ska komma ihåg att 2013 var ett fantastiskt år för mobiltelefoner och surfplattor, säger Klas Elm , vd på Elektronikbranschen.

– Nivån för telefonerna hittills i år ligger också i linje med den prognos vi lagt för året. Och i kampen mellan laptops och surfplattor kan man i vart fall säga att surfplattan
inte drar ifrån lika mycket längre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078