23948sdkhjf

E-handlaren Outnorth flyttar lagret till Växjö

Det stora näthandelsbolaget Outnorth flyttar sin lagerverksamhet från Kalmar till Växjö i juni 2014. Syftet är att komma närmare postens omlastningscentral i Alvesta och på så sätt vinna tid för sin distribution.
Smålandspostens nätupplaga skriver i dag att Outnorth har ett 60-tal anställda i Kalmar varav elva tjänster inom lagerverksamheten. Nu expanderar man kraftigt och med all sannolikhet behövs rekrytering av personal inför flytten till Växjö.
– Just nu vet vi inte riktigt hur många nyanställningar vi behöver göra, men det kommer att bli betydligt fler än de elva tjänster vi har på lagret i Kalmar. Vi har erbjudit dem möjligheten att följa med flytten till Växjö, säger Lars Nykvist , vd för Outnorth till tidningen.

Expansion
Det Kalmarbaserade e-handelsföretaget är Nordens största företag inom försäljning av friluftsartiklar. Bolaget bildades 2006 och har på sju år växt till en omsättning på 180 miljoner kronor. För att effektivisera sina leveranser har man beslutat att flytta lagerverksamheten till Växjö.
– Lagerytan i Växjö kommer att ligga på 8500 kvadratmeter och vi behöver den för att klara av att expandera och hantera stora volymer. Dessutom har vi närheten till postens omlastningscentral i Alvesta som underlättar distributionen av varorna. Vår plan är att flytten sker under juni månad 2014, säger Lars Nykvist.
Företaget Outnorth äger dessutom friluftsbutiken Naturbolaget som finns i Växjö och Kalmar. Under mars 2014 tänker man expandera sin verksamhet i Växjö genom att flytta in i KappAhls gamla lokaler vid Willans Park. Även där rör det sig om nyanställningar i form av butikspersonal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08