23948sdkhjf

RNB säljer JC

RNB:s ledning förhandlar nu om att sälja sorgebarnet Jc. - Jag hade velat kunna presentera en lösning nu, men kan inte det. Vi sitter i förhandling, säger vd Magnus Håkansson nu på förmiddagen.
Det stora frågetecknet inför RNB:s rapportsläpp har handlat om vad som ska hända med förlusttyngda jeanskonceptet JC.

Nu aviserar ledningen en försäljning till en extern part. I rapporten skriver man att i september har alternativet avyttring "konkretiserats" och RNB "är nu i förhandlingar om att avyttra JC till en ”extern förvärvare."

– Den föredragna lösningen är att avyttra JC till en industriell köpare, preciserar Magnus Håkansson och fortsätter:

– Med industriell köpare menar jag en som vill driva vidare JC som kedja, i huvudsak med den profil som JC har och vidareutveckla den till nästa generation.

– Vi hoppas att vi ska kunna landa en lösning som är vettig för JC, mer kan jag inte säga nu. Och är man i förhandlingar kan man komma i mål - eller inte...

Minskade förluster

För perioden juni-augusti uppgick RNB:s nettoomsättning till 642 miljoner kronor (671), en minskning med 4,3 procent. Rörelseresultatet, inklusive avsättningar och nedskrivningar, uppgick till -182 miljoner kronor (-230). Resultat före skatt landade på -182 (-258).

Två nya butiker öppnades (exklusive övertagande och stängningar).

För helåret, september 2012-augusti 2013 landade nettoomsättningen på 2 620 miljoner kronor (2 791), en minskning med 6,1 procent.

Nedskrivning av varumärket har skett i JC med 260 miljoner kronor. Föregående år gjordes nedskrivning om 201 miljoner kronor avseende goodwill Brothers and sisters.

Rörelseresultatet, inklusive avsättningar och nedskrivningar, uppgick till -237 miljoner kronor (-102), exklusive årets nedskrivning av varumärke (goodwill) om 260 miljoner kronor (201). Resultatet före skatt uppgick till -523 Mkr (-360).

Börsnoterade RNB har kedjorna Brothers and sisters, JC, Polarn o pyret, och butiker på varuhusen NK i Stockholm och Göteborg. RNB har verksamhet i elva länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062