23948sdkhjf

Stenströms växer i Göteborg och Hamburg

Stenströms fortsätter att växa. Imorgon öppnar man på NK Classic i Göteborg.
- Stenströms är ett välkänt varumärke som har tillverkat skjortor sedan 1899 och har den prestigefyllda titeln kunglig svensk hovleverantör, därför är vi glada att kunna utöka vår yta på NK Classic med Stenströms sortiment, säger Thomas Haugaard , ägare NK Classic.

Det blir märkets första renodlade Stenströmsshop i Göteborg. I en skandinavisk ljus miljö med inslag av amerikansk valnöt, borstat stål och läder hittar kunden skjortor, blusar, stickat och accessoarer.

Flera nyöppningar

I december 2011 öppnade Stenströms sin första flaggskeppsbutik i Hellerup utanför Köpenhamn. I september i höst öppnades den andra, i Århus i Danmark. Nu på torsdag är det alltså dags på NK i Göteborg.

– Konceptet har fungerat mycket bra i Danmark och vi har höga förväntningar på Göteborg, säger Stenströms marknadschef Marie Ramberg och fortsätter:

–Vi tror starkt på konceptet med egna butiker och shopar där vi får möjlighet att visa våra produkter i en specialanpassad miljö. Vi gör inte detta i egen regi utan är måna om att välja bra samarbetspartners som är duktiga på att driva handel och ge bra service.

Försäljning upp 13 procent

Nästa år öppnas ytterligare två butiker; en i Stockholm i mars, och en i Hamburg i augusti.

I år förutser ledningen en tillväxt på 13 procent vilket gör en omsättning på 175 miljoner kronor. 65 procent av försäljningen går på export till 20 länder.

Ledningen beskriver lönsamheten som ”god och stabil”.

Stenströms är också nominerad till årets modeexportpris. Priset delas ut 5 november på den modegala som arrangeras av branschtidningen Habit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047