23948sdkhjf

Dyrare kakao skrämmer inte kunderna

Kakaon stiger i pris, men kundernas sug efter sötsaker är stabilt.

De stigande kakaopriserna har ingen direkt påverkan på kundernas chokladinköp. Chokalden ute i butik kommer öka i pris med i snitt 15-18 procent. Det uppgav världens största chokladtillverkare Barry Callebaut i tisdags. Och det är priset på kakaon och mejeriprodukter som stiger som gör att godiset blir dyrare. Även kostnaden för logistiken kring att få chokladen till butik har blivit dyrare, med ökade bränsle- och förpackningskostnader. Kraft Foods som äger Marabou, har höjt sina priser under året men inte märkt av någon svikande marknad. Tvärt om har chokkladinköpen ökat med 2,6 procent uppger Dagens Industri och nyhetsbyrån TT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.088