Trafikskola i Stockholm för dig som vill ta körkort
Det första du ska göra, det är att ansöka om ett körkortstillstånd. Sedan hitta en bra trafikskola i Stockholm. Du bör kolla så att de är anslutna till STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund.
Är du redo att ta körkort?
Kanske du väntat länge på att bli 16 år så att du får börja övningsköra, eller så har du skjutit upp det bra länge, men känner att nu är det dags? Det spelar ingen roll vilken ålder du har, alla kan ta körkort, med hjälp av en bra trafikskola i Stockholm. Du ska först ansöka om körkortstillstånd, hos Transportstyrelsen. För det är ett måste att ha för att du ska få övningsköra.
För att du ska lyckas med att ta ditt körkort, så krävs det att du dels har praktisk kunskap, som att kunna köra en bil dels teoretisk kunskap, så som ha koll på trafikregler, skyltar och så vidare. Det är inte det enklaste att skaffa all denna kunskap på egen hand. Visst kan du köra privat, med en handledare, men den enklaste vägen till ditt körkort är just att skriva in dig på en trafikskola som är ansluten till STR. Just att de är anslutna till Sveriges Trafikutbildares Riksförbund gör att du kan känna dig trygg med din körkortsutbildning samt att du även vet att du då får den allra bästa trafikutbildningen från en trafikskola som uppfyller alla Transportstyrelsens krav.
Dock är det helt ok att kompletta med privat körning hemma. Det gäller bara att gå en kurs tillsammans med den person som ska vara din handledare. Sedan gäller det ju så klart även att din handledare är en bra förare och kan alla regler och lär ut på rätt sätt.
Körkortets alla delar
Även om övningskörning och teorin är stora delar av vägen till körkortet, så ingår det även två obligatoriska moment. Dessa måste alltså göras för att du ska kunna ta ditt körkort. Dessa moment kallas för riskettan och risktvåan och handlar om olika risker i trafiken. Del ett handlar om droger, alkohol och trötthet och är som en slags teorilektion kan man säga. Del två brukar även kallas för halkbanan. Det är då du får köra på halt underlag bland annat. När du går på en trafikskola så är det din trafikutbildare som talar om för dig när du är redo att genomföra dessa delar samt bokar in dig på dem.
De sista delarna av att ta körkort är ju att visa upp vad du kan. Det genom att du ska dels göra en uppkörning, dels göra ett teoriprov. Du måste bli godkänd på båda dessa för att få ditt körkort.