23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Guldhandel rider på vågen – privatpersoner flockas för att sälja smycken

Artikeln är sponsrad av guldbrev

Den svenska guldhandelsbranschen upplever just nu en boom, drivet av ett rekordhögt guldpris. Många människor ser chansen att omvandla sina oanvända smycken till pengar, vilket lett till en tydlig ökning av försäljningar.

– Det var länge sedan vi såg ett så stort intresse som nu, säger Robert Nyberg, VD på Guldbrev, som specialiserar sig på att köpa in guld från privatpersoner via post. – Många känner att det är rätt tid att sälja just nu eftersom man får så bra betalt.

 Det rekordhöga guldpriset har fått många att se över sina smyckeskrin och sälja guldföremål som inte längre används.

– Vi ser en markant ökning av både nya och återkommande kunder, säger Robert Nyberg, VD på Guldbrev, en av de aktörer som var med och skapade branschen. – Många inser att det är ett unikt tillfälle att omvandla gamla smycken till pengar.

Enligt Nyberg har företagets volymer ökat kraftigt jämfört med samma period förra året. Det höga guldpriset är en stark drivkraft bakom trenden, men han betonar också att enkelheten i processen gör att många väljer att sälja just nu.

– Vi erbjuder en trygg och smidig tjänst där kunder kan skicka in sitt guld och få en rättvis värdering. Det är enkelt och det går snabbt, och det är något våra kunder uppskattar, fortsätter han.

Guldbrev är en av flera aktörer som rider på guldvågen. Företagets tjänst går ut på att kunder beställer ett kostnadsfritt guldkuvert via företagets hemsida, fyller det med guldföremål och skickar det för värdering. Efter godkännande av priset betalas pengarna snabbt ut.

Guldprisets inverkan

Den senaste tidens utveckling på guldmarknaden har drivits av osäkerhet på de globala finansmarknaderna, vilket gjort guld till en attraktiv tillgång. För privatpersoner innebär det en unik möjlighet att dra nytta av de höga priserna.

– Det är inte bara de klassiska guldkedjorna eller armbanden som vi ser. Många skickar även in äldre föremål, som trasiga smycken eller gammalt tandguld, säger Nyberg. – För oss är det viktigt att erbjuda en transparent process där kunden känner sig trygga från början till slut.

Branschens utveckling framåt är beroende av hur guldpriset rör sig, men just nu ser marknaden stabil ut.

– Så länge priset håller sig på dessa nivåer räknar vi med att intresset från privatpersoner kommer att hålla i sig, avslutar Nyberg.

Fakta om guld

  • Kemisk beteckning och atomnummer: Guld har den kemiska beteckningen Au och atomnummer 79.
  • Smält- och kokpunkt: Guld smälter vid cirka 1 064 °C och kokar vid cirka 2 950 °C.
  • Formbarhet: Guld är den mest formbara av alla metaller; ett enda gram kan hamras ut till en kvadratmeter tunn folie.
  • Korrosionsbeständighet: Guld rostar inte och påverkas inte av de flesta syror, vilket gör det extremt korrosionsbeständigt.
  • Förekomst: Guld har upptäckts på alla kontinenter på jorden.
  • Användningsområden: Förutom smycken används guld i elektronik, tandvård och som investering på grund av dess ledningsförmåga och beständighet.
  • Sällsynthet: Guld är mer sällsynt än diamanter, som kan tillverkas i laboratorier.

Sänd till en kollega

0.031