23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Olika typer av småföretag som ger bra vinstmarginal

Artikeln är sponsrad av noxab.se

Men en ganska osäker ekonomi söker många sig till något som kan vara mer säkert. Dom flesta har kanske ett fast jobb, men vad händer om detta jobb försvinner? Vart skulle man då vända sig? Andra letar efter möjligheter att starta eget och kunna kontrollera sin tid på ett bättre sätt och kanske kunna få mer tid över till annat. Vilka typer av jobb och företag skulle kunna vara ett bra alternativ för att börja med något eget och kunna starta något som verkligen kan ge en bra avkastning och vinst? Låt oss dyka in i några bra alternativ.

Företag som erbjuder hushållsnära tjänster

Denna sektorn är ett bra alternativ. Här kan tjänster som städning, gräsklippning, trädgårdsskötsel och andra typer av tjänster som har med hemmet att göra räknas in. Många av dessa tjänster har inte så mycket kostnader i produkter och annat så vinsten kan bli hög på varje fakturerad timme. Ta till exempel en flyttstäd stockholm, som kan ta mellan 2-5 timmar. I produkter används väldigt små mängder och därför är kostnaderna för företaget egentligen bara transport till jobben. Så om företaget fakturerar 450 kronor i timmen, kan en stor det av detta bli vinst, speciellt om det är du själv som jobbar och inte har anställda. 

Små IT-företag

Ett annat bra alternativ kan vara att ha ett IT-företag som erbjuder tjänster som appar, programmering eller andra nödvändiga tjänster. Dessa typer av tjänster är något som kunden betalar mycket pengar för och som egentligen inte har så mycket omkostnader. Om du själv vet hur du programmerar står du dessutom för jobbet, men även om du tar in någon för det jobbet så kommer vinstmarginalen att vara stor. Att bygga en app för ett företag kan kosta mellan 50 och 200 tusen eller mer beroende på vad som ska göras och hur avancerat det ska vara. 

IT-tjänster har även att göra med säkerhet online, som idag också är ett hett tema. För alla företag idag är det viktigt att få sin information skyddad, Här kan du som IT-företag komma in och erbjuda dina tjänster för att hjälpa till med detta. Hur du tar betalt beror på tjänsten, men det finns utan tvekan bra vinster att göra. 

Företag inom byggsektorn

Nu kommer vi till byggsektorn. Snickare, elektriker, målare och de kända rörmokarna. Alla dessa typer av företag har gemensamt att dom alltid kommer behövas. Hur ekonomin än ser ut kommer folk alltid att behöva tjänster som dessa, även att det kan gå upp och ner lite. Men här kommer också fördelen in att vara ett litet företag, kanske bara du eller med en eller två anställda. Då kan ni alltid ha jobb eftersom ni inte behöver så stora jobb för att hålla igång. Företag som jobbar i denna sektorn har också en bra vinstmarginal. Självklart har dom ganska stora utgifter och omkostnader med verktyg, bilar och annat. Men med en fakturerad timpenning på mellan 800 och 1000 kronor finns det ändå en bra marginal för att få en bra vinst. 

Så vad ska du tänka på om du vill starta ett företag inom denna sektorn? Först och främst att du har erfarenhet inom bygg. Du måste också ha titeln för att det ska vara lagligt. Alternativt att du anställer någon som har licens och som kan stå för det. Du ska också se på vilket typ av företag du vill bygga upp. Ett litet med dig som anställd eller ett större med målet att anställa flera. Valet är ditt.

Företag som erbjuder digitala tjänster

Andra tjänster som kan ger bra vinster är digitala tjänster. Mediebyråer, företag som jobbar med SEO eller till och med olika typer av tjänster för någon som har en Youtube-kanal eller en större Instagram med många följare. Alla dessa typer av tjänster kan ge väldigt bra vinster. Eftersom det i stort sätt inte har några direkta kostnader kommer vinstmarginalen kanske att hamna på 70-80%. Vilket är otroligt bra och kanske inte kan ses i någon annan sektor. Men det kräver självklart att du vet vad du gör, eller att du anställer en expert som kan göra allt det tekniska åt dig. Utan tvekan är detta en chans att starta något stabilt och något som kommer kunna fungera under lång tid. 

Ett företag som erbjuder tjänster som kunderna måste ha

Det finns många saker som företag och privatpersoner måste göra eller beställa. Det kan vara en deklaration, ett intyg eller något annat tillstånd för att få ha en verksamhet eller företag. Om du kan starta ett företag som erbjuder dessa tjänsterna kommer du också kunna hitta ett bra sätt att tjäna pengar. Tänk till exempel på små företag som erbjöd tjänsten att ta Covid-tester. Det var något som alla som skulle flyga var tvungna att göra och därför var det också en tjänst som företagen kunde tjäna bra pengar på med en hög vinstmarginal. Så tänk på vad du skulle kunna erbjuda och skapa något nytt. Kanske en tjänst som ingen har eller erbjuder men som kommer bli nästa stora grej!

Sänd till en kollega

0.031