23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Innan du köper hund

denna artikel är sponsrad av djurportal.se

Att köpa hund är inget man beslutar sig för från den ena dagen till den andra. Det är nämligen ett stort ansvar att ha ett stort husdjur hemma, även om det handlar om en liten chihuahua. I denna korta artikel gör vi dig uppmärksam på vad du ska överväga innan du köper hund.

Du måste ha tid för din hund

Som en tumregel bör en hund inte vara ensam hemma mer än 5 timmar åt gången. Dessutom måste den motioneras minst två gånger dagligen, även om det regnar eller blåser utanför. Även om du har en stor trädgård som ditt husdjur kan använda, räcker det inte att bara släppa ut den. Den måste ha koppel och gå på promenad varje dag. Förutom daglig motion måste din hund också uppfostras. Uppfostran handlar om mer än att bara lyda kommandon som "sitt" och "ligg". Du måste också lära den att bli rumsren, träna hur man går fint i koppel och att den inte får hoppa upp i möblerna.

Kostnader för att ha en hund

Du måste också överväga att livet med husdjur medför många kostnader. Det är inte bara hundfoder och leksaker som du måste köpa till ditt husdjur. Du måste också spendera pengar på utrustning, försäkringar, vaccinationer, loppskydd, avmaskningsmedel och diverse veterinärbesök. Du bör kunna lägga undan cirka 400 kronor per månad om du ska ha råd att köpa hund.

Hunden är ditt ansvar

Det är många barnfamiljer som köper hund för att barnen hemma tjatar och ber om en söt liten valp. Men även om det är barnens önskan att ha en valp hemma, är det fortfarande ditt ansvar som vuxen. Om du inte är redo att ha ett husdjur men ändå köper hunden för barnens skull, går det i slutändan ut över det stackars djuret. Förpliktelserna ligger alltid hos föräldrarna i slutändan.

När du köper hund Om du har övervägt alla ovanstående punkter och känner dig redo att bli ägare, handlar det om att hitta en plats där du kan köpa hund. På Djurportal.se hittar du alla djurannonser samlade på ett och samma ställe. Det är gjort enkelt för dig att få en överblick över de olika raser som säljs av trovärdiga hundägare. På Djurportalen hittar du både annonser för valpar och vuxna hundar som letar efter ett nytt hem.

Sänd till en kollega

0.032