23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sänk IT-kostnaderna: Maximal TCO-optimering med Servermall

Artikeln är sponsrad av Servermall

I en tid då informationstekniken har blivit en integrerad del av verksamheten blir förmågan att effektivt hantera IT-kostnaderna en viktig framgångsfaktor. Hur kan man sänka kostnaderna utan att ge avkall på kvalitet och tillförlitlighet?

Sänk IT-kostnaderna: Maximal TCO-optimering med Servermall

Ett modernt företag kan inte klara sig utan informationsteknik (IT), och ett effektivt företag kan inte klara sig utan processoptimering. I en miljö där konkurrensen ständigt ökar blir minskade IT-kostnader inte ett infall, utan ett villkor för ditt företags överlevnad och effektivitet på marknaden. Strategierna för att optimera IT-kostnaderna är många: SaaS (software as a service), automatisering, molnmigrering, revision och ökning/minskning av infrastruktur för nuvarande uppgifter, personalutbildning för att integrera avancerad teknik etc.

Ny serverutrustning kostar enorma summor pengar - den kostar tusentals och tiotusentals euro. Renoverad utrustning minskar investeringskostnaderna med 30-50%. I vissa fall, om det rör sig om äldre generationer av servrar, går siffrorna upp till 70 %. Du får hög kvalitet, en solid garanti och en tillförlitlig IT-infrastruktur på en och samma gång. Med renoverad utrustning kan du använda den frigjorda budgeten till andra delar av verksamheten: utveckla nya projekt, förbättra kundupplevelsen och servicen, höja kompetensen hos medarbetarna, implementera ny programvara etc.

Fallstudie: SAL Navigation AB

Här är ett exempel på ett framgångsrikt samarbete med SAL Navigation AB, en stor aktör inom sjötransportbranschen. Det här företaget, som är baserat i Sverige, kontaktade oss med en förfrågan om att ersätta föråldrad utrustning. Huvuduppgiften var att implementera tillförlitliga och produktiva servrar för att effektivt lösa affärsuppgifterna. Men SAL Navigation AB stod inför höga priser på ny utrustning. Tyvärr har inflationen påverkat alla under de senaste åren.

Valet av Servermall som huvudleverantör drevs av flera viktiga faktorer:

  • Förstklassig service, råd om val av utrustning, personlig chef, snabb respons och leverans.
  • Den garanti vi erbjuder är 5 år, vilket är 2 år längre än vad leverantören erbjuder.
  • Adekvat prissättningspolicy.

Efter konsultationer bestämde vi oss för att välja renoverade servrar från marknadsledaren Dell Technologies. De erbjuder ett rimligt pris, egenutvecklad teknik, utmärkt prestanda och tillförlitlighet som har bevisats genom åren.

Vi försåg SAL Navigation AB med flera beprövade lösningar: Dell PowerEdge R640 10SFF och Dell PowerEdge R730xd 24SFF. Våra experter valde ut utrustningen med hänsyn till kundens specifika krav. Inte bara de första servrarna, utan enheter som kommer att lösa specifika affärsuppgifter med maximal effektivitet utan att betala för mycket för onödig funktionalitet.

Kostnadsjämförelse

Hur mycket skulle två fullt utrustade servrar med två processorer och nätaggregat vardera, med hundratals GB RDIMM ECC-serverminne, SSD-enheter, 1 och 10 Gigabit-nätverk, iDRAC 8/9 Enterprise (för fjärrhantering), RAID-styrenheter för hårdvara, 5 års garanti utanför anläggningen osv. kostnad?

  • En renoverad Dell PowerEdge R640 kostar 2 655 USD.
  • Den andra renoverade Dell PowerEdge R730xd kostar 2 251 USD.
  • Den nya Dell PowerEdge R650 i en liknande konfiguration som R640 kostar 11 097 USD.

Totalt fick vi två servrar för 4.516 dollar, vardera med fem års garanti, jämfört med en ny server för 11.097 dollar med tre års garanti. Även om den nya servern kan erbjuda cirka 10% bättre prestanda för vissa uppgifter är kostnaden nästan 4,2 gånger högre. Dessutom finns det möjlighet att installera en mer effektiv processor i en renoverad server om så krävs, vilket gör det till en mer kostnadseffektiv och ändamålsenlig lösning. Den enda begränsningen är att om du behöver den mest kraftfulla servern med högsta möjliga konfiguration, kommer en ny att vara mer produktiv, om än betydligt dyrare.

Kommentar från Kestutis Pagalys, VD för Servermall, om SAL Navigation AB-fallet

"Servermall-teamets expertis och omfattande erfarenhet gjorde det möjligt för oss att genomföra en grundlig revision och anpassa optimala Dell-lösningar för att tillgodose kundens behov på kortast möjliga tid. Som ett resultat minskade SAL Navigation AB sin TCO avsevärt och förbättrade prestandan i sin IT-infrastruktur. Det här fallet bekräftar att väl valda och implementerade lösningar inte bara optimerar kostnaderna utan också säkerställer en tillförlitlig och effektiv affärsverksamhet. Vi är stolta över vår förmåga att leverera skräddarsydda lösningar som skapar verkligt värde för våra kunder och som visar att strategiska IT-investeringar kan leda till betydande operativa förbättringar och långsiktig framgång."

Hur företaget använder servrar i verksamheten

Dell PowerEdge R730xd integrerades i TrueNAS och hypervisorn VMware ESXi installerades på Dell PowerEdge R640-servern. Kombinationen av virtualisering och renoverad hårdvara förbättrade kostnadseffektiviteten och prestandan i företagets serverinfrastruktur.

Implementeringsprocessen tog sex månader, vilket är i linje med den ursprungliga planen. Allt gick smidigt, våra specialister arbetade på distans och tillhandahöll konstant support, konsultation och snabb lösning på alla problem som uppstod. SAL Navigation AB uppskattade inte bara kvaliteten på utrustningen, utan också interaktionen med vårt team, och noterade professionalismen och snabbheten i arbetet.

Vi är glada över att SAL Navigation AB planerar att fortsätta samarbeta med oss. Vi har redan planer på framtida expansion och uppgraderingar - de renoverade lösningarna har visat sig vara tillförlitliga i praktiken och virtualiseringen har öppnat upp för nya tillväxtmöjligheter för företaget. 

Servermall-teamet är redo att hjälpa dig i varje steg av implementeringen. Ta ett steg mot en kostnadseffektiv IT-infrastruktur och våra experter kommer att välja de bästa lösningarna för ditt företag baserat på din budget och dina mål; en personlig chef kommer att ta hand om support och konsultation i alla frågor.

Sänd till en kollega

0.047