23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Trafikskola i Sundbyberg – en väg till körkortet

Om du har bestämt dig för att det är dags att ta körkortet, så är det vissa saker du ska genomföra.

Allra först bör du se till att ansöka om ett körkortstillstånd, samt göra ett syntest hos en optiker, för det intyget ska in till Transportstyrelsen i samband med din ansökan. Optikern är den som skickar in syntestet, så det räcker du säger att det är för körkortstillståndet. När du väl fått ditt körkortstillstånd så kan du börja övningsköra. Det kan du välja att göra hos en trafikskola Sundbyberg. Du kan även välja att övningsköra privat, antingen i kombination med trafikskola, eller endast. Men du behöver då en handledare, samt att ni tillsammans ska gå en introduktionskurs tillsammans. Det finns även de som föredrar att ta sitt körkort genom att gå på en intensivkurs för körkort.

Obligatoriska delar att genomföra
När du ska ta körkort, så är det inte bara övningskörning och teori som gäller. Du har även obligatoriska moment som ska genomföras. Oavsett om du går på trafikskola i Sundbyberg eller kör privat, så ska du genomföra riskutbildning. Den består av två delar och de allas för riskettan och risktvåan. I första delen handlar det om att du aktivt deltar i en något längre teorilektion. Bland annat är det diskussioner och annat om risker i trafiken. Det är då om droger, alkohol, trötthet och andra risker. Oftast är denna del runt 3 timmar lång.

Den andra delen, risktvåan, den är även känd som halkbanan. Du bör vara trygg bakom ratten och övningskört en del innan du gör denna del. Det handlar nämligen om att du ska köra bil på halt underlag bland annat. Det för att lära dig hur man hanterar det.

Din riskutbildning är giltig i 5 år. Om du går på trafikskola så är de som bokar in din på dina riskutbildningar. Kör du privat, så måste du boka in dessa två delar själv.

Dags för förarprov
När du har kört tillräckligt och känner dig säker på den teoretiska delen, så är det dags för förarprov. Det består av två delar, teoriprov och körprov.  Du ska först göra själva teoriprovet, som består av 65 frågor. För att bli godkänd så ska du ha minst 52 rätt. Du måste vara godkänd på ditt teoriprov före du kan göra ditt körprov. När du väl fixat teorin kan du därmed göra din uppkörning som det även kallas. Du får då köra en bil med en provledare i cirka 45 minuter. Under denna tid får du visa att du kan framföra bilen på ett säkert sätt samt att du har koll på de olika trafikreglerna. Under körning kan du få göra vissa moment, som att parkera, backa, köra på motorväg med mera.

Hämta ditt körkort
I samband med teoriprovet brukar man fotograferas för körkortet. Om du klarar av både teoriprovet och körprovet, så har du ditt körkort. Det brukar skickas hem att du kan hämta ut det som rekommenderat brev. Dock har du rätt att köra bil under tiden du väntar på kortet.

Sänd till en kollega

0.046