23948sdkhjf

Öppnar i Östersund

Butiken blir sportkedjans 15:e och till att börja med är det en tillfällig yta om 1 000 kvadratmeter.

I början av februari öppnar Sportshopen butik på Chaufförvägen i Lillänge i Östersund.

Butiken blir den 15:e för sportkedjan som började med en liten fiskebod i Grebbestad 1989. Till Östersunds-Posten säger vd Johan Andgren att det initialt handlar om en pop up-yta om 1 000 kvadratmeter.

– Vi säljer en mängd olika varumärken, däribland Swedemount som sponsrar skidskyttelandslaget. Med både alpina-vm och skidskytte-vm i regionen tänkte vi att det är lika bra att öppna en butik i Östersund och på så sätt ta varumärket närmare konsumenterna, säger Johan Andgren till Östersunds-Posten.

Till tidningen säger vd:n att kedjans inte räds konkurrens på orten och att bolagets tillväxt 2018 var god både försäljningsmässigt och resultatmässigt.

På sikt kan det bli tal om fler etableringar i länet men också på andra platser. 

– Vi utvärderar ställen över hela Sverige och Åre har absolut varit med på radarn. Vi stänger inga dörrar för butiker på andra ställen, säger Johan Andgren till tidningen.

Sportshopen ingår i Swedemount Sportswear & Fashion AB grundadat 1991 och har i dag 14 butiker under namnet Sportshopen samt en butik under namnet Bazar, belägna i Bohuslän, Värmland, Göteborg, Varberg och Linköping. Bolaget har också e-handel mot europeiska marknaden men med fokus på Sverige och Norge.

Huvudkontoret ligger i Grebbestad där bolaget även har en butik om 14 000 kvadratmeter som öppnade 2012.

Bolaget har ca 270 anställda och omsätter drygt 500 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078