23948sdkhjf

Lågprissatsning i konkurs

Club Xprs med fyra varuhus och onlineförsäljning har försatts i konkurs.

Klädkedjan Club Xprs, grundad av Victor Appelqvist, har försatts i konkurs, det rapporterar tidningen Market på måndagsmorgonen.

Konkursansökan inkom till Borås tingsrätt på torsdagen den 11 oktober och beslutet om konkurs togs på fredagen. Datum för edgångssammanträde är satt till den 5 december.

I konkursansökan framgår att bolagets långfristiga skulder uppgår till cirka 5 miljoner kronor och de kortfristiga till cirka 21,9 miljoner kronor. I konkursansökan framgår att bolaget redovisar ett fortsatt neagtivt resultat. Under perioden januari till augusti 2018 redovisar bolaget ett negativt resultat om cirka 25 miljoner kronor.

Till konkursförvaltare har advokat Martin Bergander vid Wesslau Söderqvist Advokatbyrå i Borås utsetts.

Kedjan öppnade första varuhusen för drygt två år sedan, 24 mars 2016 i Barkarby i Stockholm samt Ingelsta i Norrköping. Därefter har ytterligare två butiker öppnat; i  Erikslund i Västerås i april samma år och i Tornby i Linköping hösten 2016. Sedan har det inte blivit några fler butiker och den kommunicerade citybutikssatsningen har helt gått om intet.

– Tyvärr har inte våra fyra varuhus alls levt upp till våra förväntningar vad gäller läge och omsättning. Vår affärsidé med superlåga priser och stora volymer kräver mycket större kundflöden än vad vi som nya och okända har fått, säger grundare och vd Victor Appelqvist i ett mejlsvar till Market.

Till tidningen säger Victor Appelqvist att det var trög butiksförsäljning som stjälpte kedjan och att onlineförsäljningen ändå varit bra. Nu väntar utförsäljning i butikerna och omkring 50 personer förlorar nu sina arbeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079