23948sdkhjf

Ica vill samla hela privatekonomin i en app

”Den är inte beroendeframkallande idag, men den ska bli.”

För att komma närmare kunden lanserar Ica nu en ny app, Ica Spara där alla som har ett Ica-kort kan samla ihop alla sin banker, inköp, räkningar och avtal under ett tak.

– Ica spara ska bli din bästa vän i vardagsekonomin, man ska på ett och samma ställe kunna samla alla sina banker för att få koll på vardagsekonomin och fatta smarta beslut kring pengar, din tid och klimat, säger Peter Sjödahl, ansvarig på Ica Spara till Fri Köpenskap.

Appen lanseras 15 oktober men har redan haft smygpremiär och det nya delandet av uppgifter mellan olika banker bygger på det nya betaltjänstdirektivet från EU.

– Grunden till det här är ett finansiellt regelverk, PSD2 vilket möjliggör för tredjepartsaktörer att få tillgång till transaktionell information från banker, givet att man har ett tillstånd från finansinspektionen, säger Peter Sjödahl.

– Det här är vårt svar på vad man kan göra med det här direktivet, vi vill förenkla människors vardag, tillägger han.

Direktivet har redan börjat gälla men den tekniska infrastrukturen som krävs kommer att gälla först i september 2019 men Ica använder sig redan nu av annan teknik för att få till en liknande effekt.

Appen kommer också att vara sammakopplad med Icas tjänst ”Mitt Klimatmål”.

– Det blir en tjänst i tjänst, där får man koll på allt som hamnar i din mage oavsett om det är på en Ica-butik, en Coop-butik eller en restaurang och där tar man in ditt klimatavtryck i appen. Vi vill gärna koppla mer till klimat men även till hälsa, säger Peter Sjödahl.

Förutom inköp, utgifter och klimatpåverkan kommer Ica Spara även att ge råd och tips baserat på användarens historik samt hjälpa till med diverse avtal.

– Vi vill gärna ta sådant som många tycker är tråkigt idag som elavtalen eller försäkringar. Vi hoppas kunna göra det billigare och bättre utan att man behöva lägga ner en massa energi.

Hur kommer appen att utvecklas framöver?

– Vi kommer jobba vidare en ganska lång tid innan det blir riktigt, riktigt bra. Vi har idéer, ganska tydliga idéer men sen har vi användare som har tankar också och vi vill göra det så användarvänligt som möjligt och då är det upp till användarna om det är relevant eller inte. Den är inte beroendeframkallande idag, men den ska bli, säger Peter Sjödahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126