23948sdkhjf

Slut på diskriminering: ”Arbetsgivarens ansvar”

– Varje seriös organisation ska tydligt kunna redogöra för hur de aktivt tar itu med diskrimineringsproblematiken, säger Johannes Jacobsson som är vd på säkerhetsbolaget Axel Group. Där arbetar de nu efter vad de kallar för #metood.

Skådespelare, artister, idrottare, jurister, jordbrukare och politiker är några av alla yrkesgrupper som har gått samman för att protestera mot diskriminering på arbetsplatser.

Mot bakgrund av #metoo uppmanar Axel Group företagare att granska sig själva.

– Det är varje arbetsgivares ansvar att ha en tydlig metod för att motverka diskriminering. #Metoo-rörelsen får inte sluta i att vi förfasas och högljutt pratar om att vi måste göra något åt situationen, vi måste verkligen agera också, säger Johannes Jacobsson till Dagens Handel.

I ett blogginlägg på företagets sajt häpnar han över att så många arbetsgivare har stått handfallna under #metoo-rörelsen. Han blir både "förvånad" och "ganska förbannad", skriver han. 

Varför tror du att företag inte har haft rutiner gällande sexuella trakasserier?

– Äldre, större organisationer kan ha en historik av en förlegad och dålig arbetsplatskultur, som man aldrig riktigt städat bort. Det är ett obekvämt ämne där det är lätt att få någon att känna sig anklagad och där det kan uppstå konflikter. Det är förstås mycket enklare att fokusera på vad man ska göra om någon fått musarm eller behöver terminalglasögon. Men att riskera att inte veta hur man ska skydda sina medarbetare mot kränkningar, bara för att slippa ett svårt och infekterat ämne, är helt orimligt.

Läs hela inlägget här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.091