23948sdkhjf

Clas Ohlson växer i Tyskland

Clas Ohlsons rapport för fjärde kvartalet visar något bättre rörelseresultat än väntat och berättar om fortsatt expansion i Tyskland

Clas Ohlsons rörelseresultat under det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret uppgick till 17,5 miljoner kronor.

Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på -10,0 miljoner kronor, enligt SME Direkts analytikersammanställning.

Resultatet före skatt blev 17,4 miljoner kronor. Förväntat var -9,2 miljoner kronor, enligt SME. I jämförbara butiker och rensat för valuta var försäljningen 1 procent lägre. Väntat var 0 procent.

Fixarkedjans totala försäljning ökade med 5 procent under maj. I lokala valutor ökade försäljningen med 3 procent. Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades att den totala försäljningen skulle öka med 6,3 procent och att försäljningen i lokala valutor skulle öka med 4,5 procent.

Jämfört med samma månad föregående år har 10 butiker tillkommit netto och det totala antalet butiker uppgick per den sista maj till 217 stycken.

I Sverige steg försäljningen med 2 procent medan Norge visade en ökning på 12 procent och Finland en uppgång med 14 procent.

Försäljningen i regionen Utanför Norden minskade med 35 procent till 19 miljoner kronor (30). I lokal valuta var försäljningen i Norge upp med 9 procent, Finland upp 9 procent och utanför Norden var minskningen 34 procent.

Av rapporten framgår också att expansionen i Tyskland fortsätter.

Företaget har tecknat butikskontrakt för en fjärde butik i Hamburg. Butiken planeras öppna vintern 2017. Clas Ohlson öppnade sin första butik i Hamburg i mitten av maj 2016 och har följt upp det med ytterligare två Hamburgbutiker, en i mitten av september och en i slutet av november. Sedan oktober finns även e-handel på den tyska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281