23948sdkhjf

Apotekskedja minskar påsplast

Nya påsar tillverkade av sockerrör i stället för råolja och som kunden dessutom får betala för är Apotek Hjärtats nya initiativ.

Syftet med avgiften är att användningen av plastpåsar ska minska. Initiativet beräknas leda till en minskad årsförbrukning med 20 procent, vilket motsvarar cirka fyra miljoner färre påsar.

– Vi vill kombinera eget ansvarstagande med att skapa en beteendeförändring hos våra kunder genom att få dem att fundera över om de verkligen behöver en påse, säger Cecilia de Pedro, miljöchef på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

Plastskräp och problemen med mikroplaster har blivit ett allt mer uppmärksammat miljöproblem. 

– På Apotek Hjärtat strävar vi efter att minimera negativ miljöpåverkan från vår verksamhet och ett konkret sätt att göra det är att minska mängden plast i naturen. I framtiden kommer vi att ta miljöarbetet vidare med fler initiativ, säger Cecilia de Pedro.

Intäkter från försäljningen kommer att skänkas till Naturskyddsföreningen, som i ett långsiktigt samarbete med Apotek Hjärtat ska använda pengarna till att finansiera sitt miljöarbete inom flera områden, däribland ett initiativ med fokus på miljöpåverkan och läkemedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063