23948sdkhjf

Smarta lånelösningar för privatpersoner

 

Zmarta Group är ett finansiellt fintechbolag som erbjuder en rad tjänster inom konsumentfinansiering, med fokus på låneförmedling till privatpersoner och arbetar för att erbjuda marknadsledande tjänster som hjälper konsumenter att hantera och förbättra sin privatekonomi.

Mattias Hallgrim, CMO, motsvarande marknadschef, på Zmarta Group, berättar att Zmarta Group funnits på den svenska marknaden sedan 1999, men då under annat namn. Sedan 2016 ägs man av tyska mediaföretaget Bauer Media Group och i samband med ägarförändringen under namnet Zmarta Group.
– I Sverige har vi två kontor, ett i Ängelholm där företaget grundades, och i ett kontor i Stockholm. Gruppen finns förutom i Sverige, i Finland, Norge och Tyskland. Totalt är vi cirka 200 personer varav 170 finns i Sverige.

 Zmarta Group har vuxit rejält sedan starten och enligt Mattias Hallgrim beror det på flera faktorer.

– Det är en kombination av flera delar. Vi kom igång tidigt, och har under året upparbetat mycket kunnande och expertis inom området. Vår kultur har präglats av positiv energi, ett lösningsorientat arbetssätt och vi har haft förmånen att attrahera duktiga medarbetare. Företaget har ett tydligt fokus på försäljning vilket genomsyrar alla delar och detta har bidragit till våra framgångar under åren. En annan viktig förklaring är vårt fokus på kvalitet. Våra uppdragsgivare är banker, långivare och försäkringsbolag – samtliga dessa uppskattar vårt utpräglade kvalitetsfokus.

Vilka typer av lån erbjuder ni?

– Huvudsakligen lån utan koppling till säkerhet, företrädesvis riktade till konsumenter. Snittlånet är cirka 100 000 kronor. Utöver detta erbjuder vi en rad andra produkter och tjänster, till exempel bilförsäkring, hemförsäkring och jämförelsetjänster inom kreditkort och sparande.

– Gentemot konsumenterna är vårt uppdrag att jämföra och matcha banker, långivares och försäkringsbolags erbjudande mot kundernas behov. Varje enskild kund har sina förutsättningar, vi kartlägger detta och matchar detta mot de bästa tillgängliga erbjudanden som finns. Vi har ett nära samarbete med långivare och försäkringsbolag, och sett från deras synvinkel matchar vi de konsumenter som respektive aktör efterfrågar. Till slut presenterar vi erbjudandena för kunden som väljer den lösning som passar bäst.

Är det en trend att de som söker lån, använder sig av "lånemäklare", alltså ett bolag som scannar av den totala marknaden?

– Det är ett segment som vuxit under åren, fler och fler konsumenter ser nyttan i att använda en marknadsplats för lån och andra finansiella tjänster, säger Mattias Hallgrim. Det sparar tid, går snabbt och vi arbetar med full transparens vilket är viktigt för kunderna.

Läser man recensioner från era kunder, pekar alla på snabbhet och smidighet. Hur tänker ni där när det handlar om era medarbetare?

– Vi arbetar mycket med kundfokus, alla medarbetare är inriktade på att hjälpa kunderna och att förstås göra det på ett så smidigt sätt som möjligt, menar Mattias Hallgrim. Vi utbildar alla medarbetare löpande, följer upp och stöttar i ett förbättringsarbete som egentligen aldrig tar slut. Vi ser värdet av snabba men samtidigt trygga och noggranna processer, det är något som vi löpande arbetar med och utvecklar.

Om du ser Zmarta Group om fem år, hur har verksamheten utvecklats?

– Vi kommer att vara ett större företag som erbjuder en lång rad produkter och tjänster inom finansiella området.

 

 

Källa: http://freedomfinance.se

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062