23948sdkhjf

Här kommenterar tyska hem-eljätten

Läs den tyska hemeljättens kommentar kring säljryktena här, direkt till Dagens Handel på söndagskvällen.
Det är locket på hos Media Markts tyska ägarbolag Media Saturn vad gäller säljryktena.

På direkta frågor från Dagens Handel svarar pressavdelningen på söndagskvällen:

"Sedan vi kom in på den svenska marknaden 2006, har det alltid gått rykten kring framtiden för svenska Media Markt. Under de senaste åren har Media Markt förbättrats sig avsevärt ekonomiskt. Av det skälet vore det en överraskning om ryktena upphörde. Hursomhelst kommenterar vi inte kring marknadsspekulationer eller rykten."

Enligt vissa mediauppgifter är ett avtal redan "påskrivet och klart" medan exempelvis tidningen Expressen har fått tillgång till ett internt mejl från Mediamarkts Sverige-vd, Per Kaufmann där det står att ingen affär ska vara godkänd ännu. "Även om detta är en ägarfråga så om något hade varit påskrivet så skulle jag ha vetat det och så är inte fallet.", skriver han bland annat i mejlet till sin personal.

Medier spekulerar i varför en försäljning kommer just nu. Media Markt gick in med buller och bång på den svenska marknaden 2006. Det är väl känt att Media Markt aldrig tjänat pengar i Sverige. Genom åren har det sagts att kedjans närvaro är långsiktig och att resultaten förbättrats, även om det gått långsamt.

Samtidigt har affärsmodellen, med jättestora varuhus och ett gigantiskt sortiment som var så framgångsrikt före e-handelseran ifrågasatts.

De senaste åren har den tyska jätten dragit ner på butiksytor och lanserat e-handel, men förlusterna har fortsatt varit stora.

Nu gör rykten gällande att Media Markt står inför en börsnotering, och att man därför vill göra sig av med olönsamma verksamheter.

Media Markt ingår i den tyska handelskoncernen Metro AG och styrs via Media-Saturn-Holding.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078