23948sdkhjf

Adlibris fördubblar lager

Adlibrisgruppen utökar logistikanläggningen i Morgongåva från 17 000 kvadrat till 32 000 kvadrat under det kommande året.

Adlibrisgruppen som sedan 2012 har centraliserat logistiken till Morgongåva Företagspark i Heby kommun skriver i ett pressmeddelande att de under det kommande året kommer att utöka sina lokaler med ca 15 000 kvm. Den totala ytan i Morgongåva Företagspark kommer då att uppgå till 32 000 kvm.

Denna knappa dubblering av ytorna kommer primärt användas för att hantera Adlibrisgruppens starka tillväxt i existerande verksamhet men också för planerade nylanseringar.

Adlibrisgruppen omsatte 1.8 miljarder under 2016, en ökning med 21 procent mot föregående år, och sysselsätter idag under normalsäsong 180 personer i Morgongåva inom logistik och kundservice.

– Vi är väldigt glada för denna överenskommelse med Morgongåva Företagspark och att vi kan fortsätta vår långsiktiga satsning i Morgongåva. Vi ser en fortsatt kraftig tillväxt för den svenska e-handeln och glädjande nog växte Adlibrisgruppen mer än genomsnittet 2016. Med ökad försäljning krävs större ytor för att skapa ännu bättre förutsättningar för fler och snabbare leveranser till våra kunder. Extra glädjande är förstås att vi kommer fortsatta att skapa fler arbetstillfällen i Morgongåva, säger J ohan Kleberg vd Adlibrisgruppen, i pressmeddelandet.

Inflytten i lokalerna kommer ske successivt under 2017 och i början av 2018. Inflytten och ombyggnaden av lokalerna sker i samverkan med hyresvärden, Morgongåva Företagspark.

Adlibrisgruppen består av e-handelssajterna Adlibris, Discshop, Bamba, Odla.nu, Kökets favoriter och Roliga prylar. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109