23948sdkhjf

Telebutiker blir varufria

Butiksrån mot telebutiker är ett växande problem. Nu har Elgiganten, Telenor, Tele2, Telia och 3-butikerna i Kista Galleria slutat att sälja mobiltelefon över disk.
Mobiltelefonsäljarna i Kista Galleria slutar att hålla lager i butikerna. Lagren finns på annan plats och kunden får sina nya mobiler hemskickade eller levererade till utlämningsställen.

- Det är en generell trend att tillgrepp av varor i butik ökat. Rånare är idag inte ute efter kontanter, eftersom många butiker är kontantfria. I stället går rånare in och tar varor, och just mobiltelefoner, som är dyra och lätta att få med sig är en utsatt varugrupp, säger Magnus Åkesson, Regionchef för fastighetsbolaget Citycon, till dagenshandel.se.

Lösningen har blivit att ta bort mobilerna från telebutikerna. Butikerna löser försäljning och distribution själva.

Han framhåller att kunderna även fortsättningsvis kommer att få tillgång till samma utbud som tidigare. Till att börja med kommer kunder som handlar att få sin telefon hemskickad men han säger att en dialog pågår för att hitta en långsiktig lösning.

-Rånen är ett stort arbetsmiljöproblem, och de är också en källa till otrygghet för kunder. Men den här åtgärden hoppas vi att Kista Galleria upplevs som tryggare och säkrare för alla, säger han.

Just nu arbetar man med att få ihop ett informationspaket med skyltar för att sprida kunskapen om nyordningen både till kunderna och till "buset".

– Det är viktigt att det blir känt att det inte är någon idé att gå in i butiken för att råna, säger Magnus Åkesson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063