23948sdkhjf

Alla hjärtan - femte viktigaste högtiden för handeln

Större än både Mors dag och Fars dag. I år planerar var annan svensk att på något sätt uppmärksamma Alla hjärtans dag enligt en rapport från Svensk Handel.
Svensk Handels rapport inför alla hjärtans dag visar att högtiden är den femte viktigaste för handeln. Bland dagligvaruhandlarna anser var tredje att alla hjärtans dag är viktig för försäljningen.

Att köpa en present till sin partner är det vanligaste sättet fira dagen, skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande.

För vissa delbranscher i handeln är högtiden viktig. Försäljningen av blommor, choklad och godis tar rejäl fart.

– Alla hjärtans dag växer i popularitet. Det ger oss en chans att visa uppskattning till någon vi tycker om. För vissa delar av handeln är alla hjärtans dag viktig, exempelvis försäljningen av blommor och choklad ökar kraftigt, säger Jonas Arnberg , chefsekonom på Svensk Handel.

De flesta som firar alla hjärtans dag lägger mer än 100 kronor på att uppmärksamma dagen. Sex av tio handlar för mellan 100 – 500 kronor.

En titt i rapporten visar att männen kan räkna med lite extra uppvaktning: det är fler kvinnor (52 procent) än män (38 procent) som avser att köpa en present till sin partner, och 40 procent av kvinnorna planerar också att laga en extra god middag hemma.

Männen satsar snarare på uteliv, 29 procent planerar att bjuda på restaurang.

26 procent av kvinnorna planerar dessutom att ge presenter till andra än sin partner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062