23948sdkhjf

Byggmax-vd vill bygga mer fokuserat

Byggmax vd Mattias Ankarberg har nu drygt två månader på sin post och bolaget kommer under våren uppdatera planen för hur det ska kunna bli ännu starkare. Något större strategiskifte ligger dock inte i korten utan snarare en översyn av prioriteringarna.

– Byggmax är i dag ett lite annorlunda bolag jämfört med några år sedan där verksamheter har förvärvats och tillkommit organiskt. Det är en mer komplex verksamhet och jag vill bygga ett lite enklare och mer fokuserat bolag. Men det rör sig inte om någon dramatisk förändring av strategin, sade Mattias Ankarberg, som tillträdde som vd den 14 november i fjol, på tisdagens telefonkonferens.


Byggmax aktie noteras kring 9 procent ner i förmiddagshandeln efter en rapport som visat på sjunkande jämförbar försäljning och ett Skånska Byggvaror (förvärvat i slutet av 2015) som underpresterar.


I det tredje kvartalet 2016 tog Byggmax en del nedskrivningar relaterade till Skånska Byggvaror och frågan är om den svaga utvecklingen mot slutet av 2016 ökat risken för mer.


– Vi har en bra marginal (i kalkylerna, reds anm) och vi ser inget behov av ytterligare nedskrivningar, sade finanschef Pernilla Valfridsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094