23948sdkhjf

Handels: "Läget gott med brist på arbetskraft"

Handelsföretagen kommer öka antalet anställda och ser positivt på framtida försäljning under kommande år. Så sammanfattar fackförbundet Handels läget i handeln i sin senaste kvartalsrapport.
I den pågående statistikduellen inför avtalsrörelsen mellan arbetsgivare och fack är det nu dags för Handels att publicera sin kvartalsvisa rapport Läget i handeln, som är en bearbetning av Konjunkturinstitutets statistik.

”Lönsamheten mattas något men ligger kvar på goda nivåer. Samtidigt ökar problemen med att få tag på arbetskraft. Branschen uppvisar rekordsiffror i arbetskraftsbrist under det tredje kvartalet”, konstaterar Handels vidare.

– Om det finns hög arbetslöshet samtidigt som företagen har svårt att rekrytera tyder det på matchningsproblem. Därför behöver utbildningsinsatserna både bli fler och av högre kvalitet. Men långsiktigt krävs att företagen hjälper till med att höja statusen på jobben inom handeln genom fler heltider, fasta anställningar och konkurrenskraftiga löner, säger Handels chefsekonom Stefan Carlén i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078