23948sdkhjf

Citygross bygger stort i Hyllie

Nu tar Citygross nästa steg i sin Malmösatsning. Bergendahls ska uppföra ett helt kvarter i Hyllie med matbutik, bostäder och parkering.


Därför har Bergendahls nu, via Eurogross (som ägs av familjen Bergendahl), köpt mark för detta ändamål. Klartecken har nu getts av tekniska nämnden i Malmö kommun.

Tomten är oexploaterad tomtmark idag.

En integrerad blandstad

Kvarteret ingår som en del i Malmö stads satsning på integrerad blandstad.

– En viktig strategi för integrationen är att skapa gemensamma målpunkter. Eurogross satsning stärker vår ambition att skapa en blandstad. Men vi ser också en större livsmedelsbutik som en målpunkt för både Hyllie och Lindeborg i områdets östra del, vilket stärker sammankopplingen och skapar en bra balans för området som helhet, säger Håkan Thulin , exploateringschef i Malmö stad.

Kvarteret med Citygross Hyllie ligger i hörnet Pildammsvägen och Hyllie Allé, i sydvästra delen av Malmö nära Öresundsbron och Europavägarna 20 och 22.

Målsättningen är att bygga en miljö som beskrivs som ”urbant modern med hög arkitektonisk kvalitet och ambitionen att vara hållbar ur såväl ett socialt och ekonomiskt som ekologiskt perspektiv”.

Butiken i bottenplanet

Citygrossbutiken ska bli på 6 500 kvadratmeter är tänkt att fylla en del av bottenplanet som en integrerad del av ett kvarter där boende kombineras med butiker och parkering.
– Vi är glada över att nu få möjlighet att ta nästa steg i vår satsning på Malmö, en expansiv stad där behovet av moderna livsmedelsbutiker som i form och erbjudande är optimerade för nya kundbehov ökar. Intresset för vårt tänk om att underlätta medvetna val av varor som både smakar och gör gott i butik och genom e-handel ligger helt rätt i tiden och det finns utrymme för fler City gross i Malmö med omnejd än de vi idag har i Rosengård och på Stora Bernstorp, säger Johan Johnsson , vd för Bergendahls Food som äger och driver Citygross-butikerna.

Bergendahls förbereder projekteringsarbetet utifrån att man får tillträde till marken den 1 april nästa år.

När bygglov är beviljat kan byggprocessen inledas och man kan slå fast tidpunkten för invigningen av Hylliebutiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081