23948sdkhjf

Milstople i postorder: Halens fasas ut

Consortio fashion group ska fasa ut e-handelsaktören Halens och i stället fokusera på Bubbleroom och Cellbes. Anställda kommer att påverkas.

Det är självklart väldigt tråkigt att vår planerade kommersiella ompositionering kommer att påverka anställda inom såväl Halens som i centrala stödfunktioner, men det är tyvärr ofrånkomligt. Vi kommer nu att fokusera på att hitta så bra lösningar som möjligt för alla som berörs, säger Freddy Sobin, vd och koncernchef på Consortio fashion group.


Förändringen kommer att ske successivt under nästa år. Försäljningen inom Halens är planerad att fortsätta som normalt under en stor del av nästa år.


Satsar på Bubbleroom och Cellbes


Consortio fashion group, CFG, vill nu istället skapa bättre förutsättningar för tillväxt och lönsamhet inom Bubbleroom och Cellbes.


– Vi har länge investerat i att digitalt transformera CFG och med denna omstrukturering vill vi möjliggöra en utökad kommersiell satsning i våra mer nischade modevarumärken Cellbes och Bubbleroom, säger Freddy Sobin och fortsätter:

– I båda dessa modebolag ser vi att vi har betydande potential framåt. Den strategiska fokuseringen av koncernen, där vi följer trenden att lämna positionen med ett väldigt brett kunderbjudande till desto mer nischade sådana, tillåter oss också att bättre serva kunden och därmed förhoppningsvis skapa en än högre kundnöjdhet, vilket är kritiskt i dagens allt mer snabbföränderliga och globalt konkurrensutsatta marknad.

"Generalist starkt utmanad"

I pressmeddelandet uttalar sig också Gunnar Ryman , tidigare vd och idag styrelseledamot i CFG.

– Jag har varit aktiv inom Consortio fashion group i snart 25 år och sett hur Halens som katalogföretag och generalist väldigt länge haft en starkt utmanad och från många håll konkurrensutsatt marknadsposition. Marknaden utvecklas nu än snabbare och det är inte längre relevant att ha ett så brett kunderbjudande mot en så bred målgrupp. Att vi nu vill satsa på våra två starkare och nischade modevarumärken känns därför som rätt riktning framåt.

Fackliga förhandlingar inleds

Den planerade omstruktureringen inom CFG kommer att ske successivt under 2017 och de fackliga förhandlingarna kommer nu att inledas.

Försäljningen inom Halens är planerad att fortsätta som normalt under en stor del av nästa år, samtidigt som satsningar kommer att göras för att löpande förstärka Cellbes och Bubbleroom, meddelar CFG:s ledning.

HALENSFAKTA:

Halens grundades 1952 av Hadar Halén i Borås. Företaget var engelskägt från mitten av 1960-talet fram till 2007 då det förvärvades av Consortio invest AB och återigen blev svenskägt. År 2008 inleddes resan från att vara ett traditionellt postorderbolag till att bli ett modernt e-handelsbolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078