23948sdkhjf

De växer i norsk köpcentrumaffär

Torp köpcentrum har fått nya ägare. Olav Thon gruppen fortsätter att utöka sitt köpcentrumbestånd i Sverige och köper nu köpcentrumet i Uddevalla av Steen & Ström.
Torp köpcentrum ligger vid E6:an emellan Göteborg och Oslo, har 70-talet butiker, runt 4,3 miljoner besökare per år och en omsättning på 892 miljoner kronor.

– Vår strategi är att att gradvis ändra sammansättningen av vår köpcentrumporfölj. Steen & Ström har nyligen köpt köpcentrumet Oslo City och har stora utvecklingsplaner som kommer kräva betydande resurser under de kommande åren. Därför är vi glada att kunna berätta om affären med Olav Thon. Steen & Ström kommer använda förtjänsterna från de här försäljningarna för att utveckla vår position som en ledande köpcentrumspelare i Skandinavien, säger Björn Tjaum , vd för Steen & Ström i en kommentar.

Försäljningen baseras på ett fastighetsvärde av 1,3 miljarder kronor.

Sedan drygt ett år tillbaka äger också Olav Thon Coop-fastigheten på Torp.

Tidningen Fastighetsvärlden ger på nätet bakgrunden, och beskriver hur Thon property gjorde sin riktiga inbrytning på den svenska fastighetsmarknaden sommaren 2014. I en helnorsk affär köpte man fem svenska köpcentrum från Steen & Ström: Sollentuna centrum, Mirum galleria i Norrköping, Mitt i city-gallerian i Karlstad, Etage i Trollhättan och Familia i Hyllinge utanför Helsingborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063