23948sdkhjf

Alibaba rekordsäljer på singel-dagen

Katy Perry ställde in. Men Alibaba ser återigen ut att gå mot rekordförsäljning under den kinesiska shoppinghögtiden "Singles Day".

Singles Day började i Kina som en protest mot alla hjärtans dag. Men det var innan den togs över av Alibaba och blev en 24 timmar lång shoppingorgie med livesänd tv-show. Den amerikanska motsvarigheten Cyber Monday bleknar i jämförelse - förra året var försäljningen under Singles Day tre gånger större, skriver Financial Times.


I dag fredag kommer innebära ett nytt rekord. Bara under de första fem minuterna såldes varor för nästan 10 miljarder kronor och med åtta timmar kvar var förra årets rekord på motsvarande 130 miljarder kronor i försäljning slaget, rapporterar Bloomberg.


Alibabas siffror har dock ifrågasatts av analytiker. Alibaba rapporterar bruttoförsäljning i realtid och tidigare har leverantörer till Alibaba pumpat upp sina siffror genom att skicka ut tomma paket. Enligt Duncan Clarke, som skrivit en bok om Alibaba, bestod också hela 20 procent av försäljningen under 2014 av falska orders från "klickfabriker".


Katy Perry, som är älskad i Kina och kallas "fruktsystern" för sina färgglada kläder, var bokad som huvudakt under tv-sändningarna i dag. Men den amerikanska sångerskan ställde in sitt framträdande i sista sekund, rapporterar CNN Money.


Andra världsstjärnor som basketspelaren Kobe Bryant, skådespelerskan Scarlett Johanson och den före detta fotbollsspelaren David Beckham var däremot på plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079