23948sdkhjf

Problem för hockey- och basebolljätte

Den problemtyngda amerikanska sportkoncernen Performance Sports Group, som bland annat äger världskända sportmärken som Bauer, ishockeyutrustning, och Easton, för baseball, ska gå in i en rekonstruktionsprocess och även säljas.

Performance Sports har sina rötter så långt tillbaka som 1927 och utvecklade de första skridskorna med skena som satt fast på själva kängan. I år har aktien, som handlas på New York-börsen, rasat 64 procent, enligt Bloomberg News. Sportkoncernen hänvisar sina problem till minskad försäljning av framför allt baseballträn och att den viktiga kunden Sports Authority gått omkull.


Ett avtal har nu träffats där en grupp investerare, under ledning av största aktieägaren Sagard Capital Partners samt Fairfax Financial Holdings, köper tillgångar från Performance Sports.


Även om Performance Sports har en stor marknadsandel inom hockey, baseball, lacrosse och rullskridsko-hockey, som det säljer skridskor, handskar, slagträn och annan utrustning för, har bolaget kämpat med för stora skulder de senaste två åren efter köp av verksamhet från Easton 2014.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063