23948sdkhjf

Kina och Indien driver Gunnebos tredje kvartal

Säkerhetsskåp till indiska bankomater hör till det som gett säkerhetskoncernen Gunnebo sälj under tredje kvartalet. Nettoomsättningen landade på 1 448 miljoner.

Säkerhetskoncernen Gunnebos orderingången har varit bra under det tredje kvartal, skriver bolagets vd Henrik Lange i delårsrapporten utan att uppge några siffror.


Under det tredje kvartalet nådde bolaget en organisk tillväxt på -1 procent, och för niomånadersperioden blev den 0 procent. Det kan jämföras med Gunnebors finansiella mål om 5 procent.


Rörelsemarginalen exklusive engångsposter uppgick till 7,3 procent under kvartalet och 6,2 procent för niomånadersperioden. Det finansiella målet ligger på 7,0 procent.


Kina och Indien driver försäljning


Region Asia-Pacific har fortsatt visa en organisk tillväxt av försäljningen och orderingången har utvecklats positivt i kvartalet, enligt Gunnebo.


"Den positiva försäljningsutvecklingen drevs framför allt från Kina och Indien. I Kina såg vi en god utveckling inom tillträdeskontroll. I Indien har försäljningen av säkerhetsskåp till producenter av bankomater gått bra samtidigt som affären med banker utvecklats försiktigt positivt", heter det.


Region Emea hade en oförändrad försäljningsutveckling, där god utveckling i Mellanöstern och Sydeuropa motverkades av svagare i Frankrike och Storbritannien.


"Även om försäljningen i kvartalet var oförändrad fortsätter ebit-marginalen att förbättras på grund av effekter av gjorda omstruktureringar", skriver Gunnebo.


Stark orderingång


I region Americas gick omsättningen ner i kvartalet, främst på grund av en fortsatt svag efterfrågan i Latinamerika samt senarelagda leveranser till amerikanska myndigheter. Dock visade regionen en stark orderingång, heter det.


"Vi har i kvartalet förenklat vår organisation genom att integrera produktionen med respektive produktområde samt utsett ny chef för region EMEA. Allt för att stå bättre rustade för tillväxt av vår affär och en fortsatt förbättrad lönsamhet", skriver Henrik Lange.


Gunnebos tredje kvartal i siffror


Säkerhetskoncernen Gunnebo redovisar ett rörelseresultat på 91 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016 (90). Rörelsemarginalen blev 6,3 procent (6,2).


Rörelseresultatet exklusive engångsposter uppgick till 105 miljoner kronor (108), motsvarande en marginal på 7,3 procent (7,4).


Resultatet före skatt uppgick till 77 miljoner kronor (80).


Nettoomsättningen blev 1 448 miljoner (1 462).


Den organiska tillväxten blev -1 procent (+4).


Affärstidningen Dagens industri rubriksätter sin artikel om rapporten med "Gunnebo saktar in".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067