23948sdkhjf

"Stora utmaningar väntar"

Byggmaterialhandlarnas försäljning ökade med 4,2 procent i september. – Vi skall inte blunda för att vi nu upplever ett trendbrott i försäljningsutvecklingen, kommenterar säger Ulf S. Gustafsson, branschorganisationens vd.
Sett på jämförbara butiker, ökade försäljning med 3,8 procent i september, visar Byggmaterialhandlarnas senaste statistik.

Branschens försäljningstillväxt under kvartalet landade på en ökning med 3,7 procent avseende totalt butiksinnehav och med 3,7 procent även avseende jämförbara enheter.

Hittills i år (januari-september) har försäljningen ökat med 6,3 procent avseende totalt butiksinnehav och med 6,3 procent för avseende jämförbara enheter. Sett över en rullande 12-månadersperiod (oktober-september) har försäljningen ökat med 8,6 procent avseende totalt butiksinnehav och med 8,4 procent avseende jämförbara enheter.

Branschorganisationens vd Ulf S. Gustafsson , anar ett trendbrott:

– Under januari-maj i år var ökningstalet 9,2 procent medan det för juni-september var 3,2 procent. Att det vi kallar för ”dubbelstöten” - alltså sänkningen av ROT-avdraget plus införandet av amorteringskrav – påverkar oss blir allt tydligare.

Och inför sista kvartalet spår han en möjlig rysare.

– Förra årets ROT-hausse resulterade i en uppgång med helt otroliga 15,4 procent och att möta de siffrorna blir onekligen en utmaning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066