23948sdkhjf

Bygghemma kan växa utanför Norden

Bygghemma får nya huvudägare i riskkapitalbolaget FSN capital. – Framöver ser vi goda möjligheter att driva fortsatt expansion i Norden, såväl på organisk basis som via utvalda förvärv. Vi tror vidare att bolagets värdeerbjudande har god potential i marknader utanför Norden, säger Peter Möller, Partner på FSN,
Investeringbolaget Nordstjernan, som ägs av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser, köpte hösten 2014 Bygghemma group (88 procent).

Bygghemma group arbetar med e-handel och fysiska butiker och har bland annat sajterna bygghemma.se, taloon.com, Trademax.se och Chilli.se. Bolaget är verksamt i Sverige, Finland, Norge och Danmark med huvudkontor i Malmö.

Under tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni i år redovisade Bygghemma group en nettoomsättning på 2,3 miljarder kronor.

Nu säljer Nordstjernan sin andel av bolaget till riskkapitalbolaget FSN capital, som i sin portfölj också bland annat har Kjell & company.

– År 2014 investerade Nordstjernan i Bygghemma group för att driva tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Sedan dess har nettoomsättningen mer än fördubblats genom organisk tillväxt och flera förvärv och Bolaget har samtidigt uppnått en kraftigt förbättrad lönsamhet. Bolaget har därmed nått sina mål betydligt snabbare än vi förväntat oss, säger Tomas Billing , verkställande direktör för Nordstjernan.

Bygghemmas vd Mikael Olander kommenterar:

– Bygghemma group har under tiden med Nordstjernan utvecklats i snabb takt och vi är idag den ledande e-handelsaktören inom byggprodukter och heminredning i Norden. Vi ser nu fram emot att fortsätta utvecklingen tillsammans med vår nya huvudägare FSN och tackar Nordstjernan för det goda samarbetet.

Enligt uppgifter till nyhetssajten Breakit så fick Nordstjernan cirka 2,5 miljarder kronor för försäljningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062