23948sdkhjf

Handlare plockar bort clownmasker

De senaste veckornas obehagliga incidenter med skrämmande clowner har föranlett Hobbex att sluta sälja clownmasker inför Halloween. Partykungen och Buttericks överväger inte att ta bort dem.
Hobbex har meddelat att man stoppar allt försäljning av clownmasker, till följd av alla rapporter om clowner som skrämmer människor.

– Vi vet redan att Halloweensortimentet är uppseendeväckande och att man vill se skrämmande ut. Men i och med allt som har hänt känner vi på Hobbex att det var ett enkelt val att sluta att sälja clownmasker, säger Hobbex vd Roger Halvarsson i ett pressmeddelande.

För några månader sedan började amerikanska medier rapportera om att privatpersoner blivit skrämda av clowner. Det spekulerades bland annat i att det kunde vara en del av lanseringen av den nya filmatiseringen av Stephen Kings roman "Det", med en läskig clown i huvudrollen. Det förnekas dock av filmbolaget.

Människor utklädda till clowner dök upp i fler och fler städer och trenden har nu spridit sig till Sverige.

Polisen fått in flera anmälningar från personer som har blivit skrämda av hotfulla clowner. Även regelrätta attacker har förekommit.

Partykungens vd Joel Svensson säger till SVT Nyheter i Gävleborg att trafiken till hemsidan har ökat sedan rapporteringen om clownskräcken.

– Jag tror absolut att uppståndelsen i media kring clowndräkterna har gjort att vi får fler besökare till vår hemsida men jag kan inte direkt se att försäljningen påverkats positivt, säger han.

Partykungen har dock i nuläget inga planer på att stoppa försäljningen.

– Vad den enskilde individen väljer att göra med masker eller dräkter som de köper hos oss kan vi inte ta ansvar för, än mindre behöva stå till svars för. Problemet i ett sånt här fall är inte att clowndräkter och masker finns tillgängliga på marknaden utan att de som begår handlingarna gör just det, säger Joel Svensson till SVT.

Inte heller Buttericks har plockat bort clownmaskerna från sitt sortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062