23948sdkhjf

Premiär för Lilla Coop

I dag öppnar de allra första butikerna i Coops nya format Lilla Coop.


Coop Sverige miljardsatsar på tre nya butiksformat som är anpassade till nya kundbeteenden och behov. De nya koncepten är Stora Coop, Coop och Lilla Coop.

Stora Coop och Coop sjösattes tidigare i år och utrullningen är i full gång.

I dag öppnar de två första Lilla Coop-butikerna Lilla Coop Tessins väg i Malmö och Lilla Coop Smygehamn. Butikerna har byggts om och nyöppnar under torsdagen.

– Lilla Coop är vårt tredje och det senaste formatet i moderniseringen av våra butiker. Vi har redan nyöppnat ett 60-tal butiker i de nya formaten och det är glädjande att se att kunderna uppskattar förändringen, säger Bodil Jönsson Lindgren , Chef Format och Butiksupplevelse på Coop i ett pressmeddelande.

De två butikerna nyöppnar efter att ha byggts om och fått ny design. Majoriteten av de sammanlagt ca 150 Lilla Coop-butikerna som Coop planerar att öppna har tidigare varit Coop Nära-butiker. De första Lilla Coop-butikerna i Stockholm och i övriga landet kommer att rullas ut under våren 2017.

De nya formaten ersätter de tidigare formaten Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum och Coop Nära.

Coop skriver i ett pressmeddelande att deras undersökningar visar att kunderna är mycket positiva till de omställda butikerna, vilket också har visat sig i ökad försäljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.041