23948sdkhjf

Han blir permanent vd för Stockmann

Lauri Veijalainen som har verkat som tillförordnad vd tillsätts permanent på posten.
Lauri Veijalainen efterträdde svensken Per Thelin tillfälligt efter att Per Thelin lämnade den finska koncernen i april i år. Nu meddelar Stockmann att Lauri Veijalainen utnämnts till vd.

Framför sig har Lauri Veijalainen ett digert arbeta att försöka vända Stockmanns negativa utveckling. Arbetet har pågått en tid med både avyttringar och uppsägningar. Framgent ska koncernen fokusera på tre kärnverksamheter: Lindex, fastighetsverksamheten samt Stockmann-varuhusen, varav de två förstnämnda är lönsamma.

– Nu fokuserar vi på att förbättra köpupplevelsen, försäljningen samt lönsamheten i varuhusen, skriver styrelseordförande Jukka Hienonen i en kommentar i samband med att Lauri Veijalainen utnämnts till vd.Varuhusverksamheten ska visa lönsamhet om två år, enligt Lauri Veijalainen.
– Vi kommer att utveckla Stockmanns varuhus samt nätbutiken som stöder dem till ett unikt inköpsställe för mode, mat, skönhet och heminredning. Jag väntar med iver på att föra Stockmann framåt med raska steg och på att som team med mina kunniga arbetskamrater uppnå resultat tillsammans, skriver Lauri Veijalainen i en kommentar.

Kajsa Åström/Habit

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078