23948sdkhjf

Pokemón och sport gav bra tekniksommar

Elektronikjätten Media Markt summerar försäljningen sommaren 2016: Pokemón, Hoverboards och stora sportevenemang gav skjuts åt försäljningen.


Efter en svag inledning och försäljning i juni blev sommaren bara bättre och bättre, och avslutades med en mycket stark försäljning i augusti.

Det skriver Media Markt i ett pressmeddelande.

Vd Per Kaufmann summerar:

– Vi är helt klart nöjda med sommaren, som alltid är mycket beroende av väder och andra händelser. Sommaren avslutades med mycket bra försäljning i augusti .

En av faktorerna bakom de höga försäljningssiffrorna var lanseringen av appen och spelet Pokémon Go. Försäljningen av bärbara laddare, så kallade powerbanks sköt i taket i samband med att appen släpptes.

– Det är roligt att de senaste trenderna märks så tydligt på vår försäljning. Det är ett bevis på att vi väljer att plocka in rätt produkter och fortsätter att vara en teknikåterförsäljare i framkant, säger Per Kaufmann .


En annan produkt där efterfrågan varit hög, till och med högre än tillgången, var eldrivna balansbrädor, så kallade Hoverboards. Media Markt bedömer att den trenden håller i sig även under hösten.

Sommarens två stora sportevenemang, fotbolls-EM och sommar-OS, resulterade också i att försäljningen av TV-apparater gick upp ordentligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062