23948sdkhjf

Handels: Positiva stämningar i butik

Handelsföretagen har en positiv syn på sin nuvarande lönsamhet och bedömer att såväl försäljning som antalet anställda kommer att öka. Det framgår av en ny undersökning från Handelsanställdas förbund, "Läget i handeln", enligt ett pressmeddelande.
Undersökningen visar att 80 procent av företagen inom detaljhandeln tycker att lönsamheten är god eller tillfredsställande. Inom partihandeln är motsvarande andel 86 procent.

Företagens syn på nyanställningar är också positiv och en övervägande majoritet av handlarna tror antingen på ökad eller oförändrad personalstyrka.

– Det visar att vi kan förvänta oss en ökning av antalet anställda de första höstmånaderna 2016, säger Handels chefekonom Stefan Carlén i en kommentar.

"Läget i handeln", som nu redovisas för första gången, är en specialbearbetning av Konjunkturinstitutets statistik om hur handelsföretagen ser på lönsamheten i handeln.

– Konjunkturinstitutets undersökning innehåller ett stort antal företag och har dessutom visat sig stämma över tid. Det gör den till en pålitlig källa som ger en trovärdig bild över hur det faktiskt ser ut i handeln, säger Stefan Carlén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064