23948sdkhjf

Lidl fördubblar resultatet

För fjärde året i rad går Lidl Sverige med vinst. Lågpriskedjan har blivit en etablerad aktör på den svenska marknaden.

Lidl skriver i ett pressmeddelande att deras nettoomsättning ökade med 5,8 procent till 8,3 miljarder för räkenskapsåret 2015-03-01 – 2016-02-29 och att kedjan fördubblar resultatet efter finansiella poster till 86,2 miljoner kronor.


– Att Lidl fortsätter gå med vinst för fjärde året i rad visar att vår affärsmodell att erbjuda livsmedel av hög kvalitet till bästa pris är framgångsrik på den svenska marknaden. Att vår medvetna satsning på sortimentet och butiksupplevelsen ger resultat visas också av att vi utnämnts till Årets butikskedja av Retail Awards. Vi fortsätter vår satsning på Sverige och genom fortsatt butiksexpansion bidrar vi till ökad konkurrens och ökade valmöjligheter för konsumenterna, säger Johannes Fieber , Sverigechef för Lidl i pressmeddelandet.
Han framhåller att försäljningsökningen beror på ökad försäljning i befintliga butiker. Inga nya butiker öppnades under 2015/2016. Samtidigt fördubblades resultatet jämfört med föregående år till 86,2 miljoner kronor.

Lidl investerade under året i en utbyggnad av lagret i Halmstad och modernisering av sina city-butiker.

Nu kommuniceras planer på att investera och expandera. "Under de kommande tre åren kommer tre miljarder kronor att investeras i fler butiker, ett tredje lager, och nytt huvudkontor", skriver man.

Lidl lovar även fortsätta satsningen på ett svenskt och hållbart sortiment, energieffektiva butiker och mer klimatsmarta transporter. Nyligen togs beslut om branschledande hållbarhetskrav på kaffe, te, kakao, palmolja och ägg. Genom nya butiker och genom att modernisera befintliga butiker vill Lidl vidareutveckla sitt koncept för att kunna ge kunderna en bättre upplevelse och för att öka miljönyttan.

Lidl skriver att de är i färd med att ställa om till mer hållbara transporter. Andelen som körs med förnybara eller alternativa drivmedel uppges i augusti 2016 vara drygt 48 procent. Resten av transporterna körs till övervägande delen med den nyligen Svanen-märkta dieseln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078