23948sdkhjf

Begagnat boomar inför skolstart

Begagnatsajten Tradera har undersökt hur mycket föräldrar lägger på barnens utrustning inför skolstart och framhåller fördelarna med att shoppa barnens prylar second-hand.
Tradera skriver i ett pressmeddelande att deras undersökning visar att barnfamiljer i snitt lägger 1526 kronor på inköp av kläder och prylar inför hösten.

"Att handla hela eller delar av höstens garderob begagnat kan minska utgifterna betydligt samtidigt som det gör nytta för miljön. Närmare hälften av de barnfamiljer som deltagit i undersökningen uppger att de brukar köpa begagnade kläder till sina barn."

– Inför skolstart ser vi en ökning av kategorin barnkläder, och de plagg som efterfrågas mest inför hösten är jackor, byxor, tröjor och regnkläder. Även barnskor är populärt på Tradera inför skolstart, säger Marcus Almén som är pressansvarig på Tradera.

Det skiljer sig däremot lite mellan vad kvinnor och män tycker är viktigast när man handlar begagnade kläder till sina barn.

För papporna är kvalitet och funktionalitet viktigt, medan mammorna vill fynda snygga och unika plagg till bra pris.

En femtedel av barnfamiljerna köper begagnat för att bidra till en bättre miljö, och de som främst handlar begagnat ur miljösynpunkt är unga föräldrar och storstadsbor.

Samarbete med Blondinbella

Inför hösten inleder Tradera ett samarbete med Isabella Löwengrip där hon berättar hur hon tänker kring sin egen och sina barns garderob inför höstens nystart, och vilka plagg som hon är på jakt efter.

Isabella har själv rensat ur sin egen garderob och delar av barnens kläder för att sälja på Tradera.

– Barnen växer så fort så man måste byta ut kläderna ganska ofta och därmed hinner plaggen inte användas så mycket. Nu inför hösten ser jag till att barnen har fler uppsättningar av skalkläder som regnjacka, galonbyxor och gummistövlar eftersom att det ofta blir smutsigt och går sönder. Det kan ofta vara dyrt att handla nytt så det är perfekta plagg att handla begagnat tycker jag, säger hon i pressmeddelandet.

Hela summan från Isabellas försäljning går till välgörenhetsorganisationen Make a Change som arbetar förebyggande mot mobbning och näthat
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079