23948sdkhjf

Norsk kedja drar ner på Sverigeambitioner

Norska butikskedjan Enklare Liv hade stora planer när de gick in i Sverige 2011. Nu stänger man butiker och slickar såren.


När norska butikskedjan Enklare Liv öppnade sin första butik i Sverige 2011 var tanken att de att snabbt skulle växa till ett 100-tal svenska butiker. Konceptet är att sälja produkter som förenklar kundernas vardag.
Enklare Liv startades av entreprenören Sverre Stensen 2005 och kedjan har nu ett 60-tal butiker i Norge. Sverige går det betydligt trögare.

Di.se skriver att förlusterna har hopat sig och att 2015 blev det sämsta året hittills för kedjan.

Försäljningen sjönk med över 17 procent till 31 miljoner kronor och förlusten fördubblades till 13,6 miljoner.

Det svenska bolaget fick också slut på pengar och ägarna tvingades stoppa in 13,7 miljoner kronor för att hålla det flytande.

– Vi är inte nöjda med varken försäljningen eller resultatet 2015, skriver företagets vd Roar Arnstad i ett mejl till Dagens industri.

Han utsågs till vd i mars 2016 efter att en investerargrupp med bland andra förre Carnegie-chefen Anders Onarheim och Rimi-grundaren Stein Erik Hagen tagit över Enklare Liv och petat grundaren Sverre Stensen efter att kostnaderna skenat.

– Vi är i dag inne i stor rekonstruktionsfas och arbetar med att stärka bolaget för framtiden, skriver Roar Arnstad till DI.

I juni stängdes de olönsamma butikerna i Malmö och Jönköping och kvar i dag finns bara åtta butiker. Enligt Roar Arnstad finns det dock inga planer på att lämna Sverige helt och hållet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093