23948sdkhjf

Stadium lämnar Danmark

Stadium drar sig ur Danmark. Kedjans butiker säljs till danska Sport 24. – Försäljningen i Danmark har inte ökat i takt med förväntningarna. Stadiums styrelse fattade därför i juli ett strategiskt beslut att lämna marknaden, säger Karl Eklöf, vd på Stadium.
Sport24 har idag 45 butiker i Danmark. Kedjan tar nu över Stadium Danmark: sju Stadium-butiker personal, lokaler samt stora delar av lager.

All Stadium-personal erbjuds anställning hos Sport 24.

– I och med uppköpet av Stadiums sju butiker, inklusive butikerna i Köpenhamn, har vi nått målet om att bli en landstäckande sportkedja snabbare än förväntat. Vi ser fram emot att, i tätt samarbete med personalen, utveckla butikerna vidare, säger Henrik Bruun , vd och huvudägare av Sport24.

Växer utanför Norden

I ett pressmeddelande beskriver Stadium bakgrunden, där de senaste åren varen ”en tuff period för många sportaktörer i detaljhandelsbranschen.” Trots detta, skriver ledningen, har Stadium fortsatt att växa. Den senaste årsredovisningen visade ett räkenskapsår med en försäljningsökning på fem procent.

– Under 2016 har vi genomfört nyetableringar i både Sverige och Finland och öppnat vår tredje butik utanför Norden, i Hamburg, säger Karl Eklöf .

Svagare i Danmark

Men i Danmark har det inte varit lika enkelt.

– Siffrorna för Danmark har inte stått sig mot våra förväntningar och övriga marknader, konstaterar Karl Eklöf och fortsätter:

– Vi fattade det strategiska beslutet om en avveckling först efter att vi hittat en stark och solid ägare som kunde ta över verksamheten i sin helhet och erbjuda all befintlig personal fortsatt anställning, något som kändes viktigt för oss.

Kräver grönt ljus

Formellt ingick Stadium Sweden AB och Sport 24 A/S den 22 juli ett avtal om försäljning av Stadium Danmark A/S. Försäljningen gäller från den 30 september 2016 men måste godkännas av konkurrensmyndigheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078