23948sdkhjf

Hjälp mot klädpanik i Almedalen

Just nu är 15 personer ute och går i Almedalen i lånade kläder. Det är Svensk Handel Stil som har en lånegarderob #almedalsgarderoben där den som drabbas av plötslig klädpanik kan bli riggad med stil.
Under årets Almedalsvecka erbjuds besökare, politiker och opinionsledare att låna kläder i Handelns hus. Tillsammans med flera medlemsföretag inom modebranschen öppnar Svensk Handel #almedalsgarderoben. Syftet är att hjälpa Almedalsbesökaren att vara rätt klädd och samtidigt belysa hur handeln arbetar med hållbarhetsfrågan.
I Handelns hus finns ett urval av plagg som lånas ut gratis under Almedalsveckan.

Konceptet är enkelt – välj en outfit och låna den för en stund.

- Det går helt strålande! Just nu är 15 personer ute i lånade kläder från oss säger Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil. Det är alltifrån enstaka plagg som en ren skjorta när man spillt till hel outfit, säger hon.

Inom många av handelns branscher börjar nya affärsmodeller dyka upp där företagen, utöver att sälja nya produkter, kompletterar med försäljning av begagnade produkter, erbjuder uthyrning samt tjänster såsom utbildning, lagning, anpassning eller personlig shopping.

Att behålla tillväxten i handeln men att växa på ett hållbart sätt är en framtidsfråga för handelns företag. Här har många företag i modebranschen kommit långt och Svensk Handel vill med #almedalsgarderoben lyfta några av de positiva exemplen på vad som görs ute bland våra medlemsföretag idag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078