23948sdkhjf

Handlarna tror på oförändrad sommarbemanning

- Handlarnas utmaning är den svaga lönsamheten. Tron på framtida försäljningsökning är positiv men prognosen för lönsamheten bekymmersamt låg, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel i samband med presentationen av Handelsbarometern för juni.
I denna månads Handelsbarometer fick handlarna svara på frågor om sommarförsäljningen.

- Vädret har betydelse för handelns försäljning under sommaren. Handlare som säljer dagligvaror föredrar en solig sommar medan sällanköpsvaruhandlarna föredrar moln, säger Jonas Arnberg .

En klar majoritet av handlarna (67 procent) tror att de kommer att ha oförändrad personalstyrka i den egna butiken under de kommande tre månaderna, jämfört med samma period förra året.

I övrigt så har handlarna en något mer positiv syn på lönsamheten än i tidigare mätningar. Den motverkas dock av en mer negativ syn på försäljningsutvecklingen, även om förändringarna är små.

Framtidsindikatorn landar därmed på -21, samma nivå som i föregående månads mätning.

Handelsbarometern är Svensk Handels indikator på framtidsförväntningarna i handelns företag. Framtidsindikatorn väger samman handlarnas förväntningar på försäljningsutveckling, nyanställningar och lönsamhetsutveckling. Ett negativt värde indikerar att andelen handlare som har dyster framtidstro är större än andelen handlare som är optimistiska inför den kommande tremånadersperioden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063