23948sdkhjf

Majskjuts i skohandeln

Den samlade modeförsäljningen ökade rejält i maj. "Väntat men glädjande" kommenterar Svensk Handel Stils branschordförande Mikael Sandström.
Både kläder och skor har gått riktigt bra under maj månad . Foto: Siw Kejonen

Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 6,2 procent i maj jämfört med samma månad förra året, visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning på 10,9 procent.

– Modehandelns ökade försäljning i maj var glädjande men också väntad eftersom månaden förra året hade en mycket kraftig nedgång på över 9 procent för kläder och 8,5 procent för skor. Klädbranschen kunde alltså inte ta tillbaka hela tappet från förra året, konstaterar Mikael Sandström .

Hittills i år, januari-maj, har försäljningen av kläder ökat med 2,2 procent.

Skoförsäljningen har under samma period ökat med 3,0 procent.

– Juni kommer att bli en intressant månad att följa. Fjolårets juni hade en stark ökning som en reaktion av majs usla siffror och kläder ökade med närmare 7 procent och skor med nästan 10 procent, säger Mikael Sandström och fortsätter:

– Samtidigt får fler och fler sin skatteutbetalning allt tidigare vilket driver handeln. Men med tanke på de tuffa jämförelsetalen blir det en svår utmaning att öka nämnvärt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094