23948sdkhjf

Relex vidgar med uppköp

Relex har köpt upp brittiska Galleria. – Uppköpet kommer definitivt gynna alla våra detaljhandelskunder i Sverige genom att vi får ett bredare utbud av heltäckande lösningar för planering av leveranskedjan, säger Relex Sverigechef Christian Brunberg.
Finska Relex säljer system för prognostisering, lageroptimering och automatisk varupåfyllning, i syfte att ge kunden lägre lagernivåer, mindre svinn och inkurans, ökad servicegrad och högre lönsamhet.

Företaget är aktivt på 17 marknader.

Nu har man köpt brittiska Galleria, ett företag specialiserat på optimering av hyllutrymme och sortiment med stora kunder som Safeway, Morrison's, M-Video, Jewson och Park'N Shop i Nordamerika, Europa och Asien.

– Vi kommer i framtiden inte bara att kunna erbjuda våra kunder lösningar för leveranskedjans planering och styrning, utan också optimering av hyllutrymmet och sortiment för alla butiker. Detta betyder i praktiken att vi kan erbjuda kunderna en lösning för alla led i planeringen, säger Relex grundare och vd Mikko Kärkkäinen och fortsätter:

– Det här är av stor vikt för att kunna bedöma konsumentens köpmönster och det exakta utbudet av produkter och olika kategorier. Till exempel när detaljhandlareska ta beslut om hur mycket hyllutrymme varje kategori skall ha, när man vill hitta den optimala hyll-layouten som stöder och underlättar köpbeslut och/eller försäljning och när man vill identifiera kundens köpmönster.

Relex omsatte förra året 100,5 miljoner kronor och Galleria omsatte 51,5 miljoner kronor under motsvarande period.

Köpesumman kommuniceras inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283